Nytt album med Johan Rudebjer trio!

posted in: Johan Rudebjer | 0

Pianisten Johan Rudebjer är tillbaka med ”Sandkorn”, ett nytt album med release den 22 mars på alla digitala streamingtjänster!

Albumet flödar av Johans signum: finurliga, vackra melodier och fjäderlätt spel. Här förfinar han det ytterligare tillsammans med sin nya trio: sonen Mattias Rudebjer på kontrabas och Hampus Petersson på trummor. De är båda etablerade musiker baserade i Malmö.

Den glasklara och varma ljudbilden står producenten Christoffer Wallin för som också spelar tenorsaxofon på ett av spåren.

Detta är Johans tredje album med egna kompositioner. Han är även pianist och kompositör i bandet Blåvinge med två album utgivna på Kullsta Records.

Trions debutalbum ”Sandkorn” är en skiva att bli lycklig av: eufori från början till slut. Riffig, klurig bas till porlande melodier, som rymmer såväl nordisk folkton som jazzklubbsvibbar. Det är tidlöst och ändå modernt. Förklaringen ligger i det universella: bra melodier och bra musiker med en fot i traditionen och en i det nyskapande.

Johan Rudebjers Trio är har gjort en skiva både för jazzälskare och jazzallergiker, då den helt enkelt är oemotståndlig.

Sandkorn” är ett guldkorn att mota bort mörkret med!

Johan Rudebjer – piano

Mattias Rudebjer – kontrabas

Hampus Petersson – trummor

Christoffer Wallin – Saxofon på ”Jazz eller Hockey?”

Musiken komponerad av Johan Rudebjer. Inspelat 18-19/11 2023 i lpstudio Malmö

Christoffer Wallin -Inspelning, mixning och mastring.

Foto: Stina Rudebjer

Grafisk design : Lars Rudebjer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.